ŽEMĽOVKA Z CROISSANTOV
Ingredience
5
croissantov
120 ml
smotany na šľahanie Mamičkine dobroty
120 ml
mlieka Mamičkine dobroty
3
vajíčka Mamičkine dobroty
60 g
kryštálového cukru
1 ČL
mletej škorice Dobrá cena
60 g
horkej čokolády Coop Premium
120 g
malín
maslo Tradičná kvalita
1
vanilkový puding
2 PL
kryštálového cukru
500 ml
mlieka Mamičkine dobroty
Postup
V hlbokom tanieri si rozmiešame vajíčka s cukrom a škoricou. Pridáme mlieko a smotanu.
Nasekáme si čokoládu a pripravíme maliny.
Croissanty si rozrežeme pozdĺžne a namočíme vo vaječnej zmesi. Uložíme do vymastenej zapekacej misy. Každý croissant posypeme čokoládou a malinami. Takto vrstvíme až po okraj zapekacej misky. Na záver vylejeme zbytok vaječnej zmesi na croissanty.
Misu zakryjeme alobalom a pečieme 30 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Potom misu odkryjeme a zapečieme ešte 20 minút.
Počas pečenia si z pudingového prášku, cukru a mlieka uvaríme puding.
Po dopečení necháme chvíľku odstáť.
Podávame posypané malinami a preliate pudingom.