Zemiakovo-cviklový šalát
Ingredience
500 g
čerstvej
alebo zaváranej cvikly
1 kg
zemiakov ZELOVOC
olej Coop PREMIUM
rasca Dobrá cena
80 g
nakladaného chrenu
1 téglik
kyslej smotany Mamičkine dobroty
citrónová šťava
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
1 PL
octu
1 PL
medu Mamičkine dobroty
Postup
Očistené zemiaky a cviklu nakrájame na mesiačiky alebo kolieska, premiešame s trochou oleja a rasce a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Posypeme soľou a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 30 minút.
Upečené necháme trochu vychladnúť. Presypeme do misy, pridáme ešte trochu oleja, soľ, korenie aj citrónovú šťavu.
Chren zmiešame s kyslou smotanou a môžeme vmiešať do šalátu alebo podávame zvlášť.