Zemiakové šúľance so smotanou, slaninou, nivou a mandľami
Ingredience
1 kg
uvarených ošúpaných zemiakov ZELOVOC
500 g
hladkej múky Dobrá cena
1
vajce Mamičkine dobroty
50 g
parmezánu
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
muškátový orech
25 g
cesnaku ZELOVOC
150 g
slaniny Dobrá cena pokrájanej na kocky
250 g
smotany 33% na šľahanie Mamičkine dobroty
150 g
syra niva Tradičná kvalita
60 g
lupeňov mandlí
1 dcl
olivového oleja Tradičná kvalita
Postup
Zemiaky upečieme na soli deň vopred.
Očistíme a nastrúhame zemiaky, pridáme múku, vajce, syr, soľ a korenie. Vypracujeme cesto, z ktorého urobíme valčeky a vykrájame šúľance. Cestovinu uvaríme v slanej vode.
Orestujeme cesnak, slaninu, zalejeme šľahačkou a pridáme mandle. Necháme
zovrieť a zredukovať.
Pridáme nivu, roztopíme syr, vložíme cestoviny, prehodíme a servírujeme.