Zemiakové knedličky s trhaným kačacím mäsom
Ingredience
4 ks
kačacích stehien
2 PL + 12 g
soli
2 PL
celej rasce Dobrá cena
1
cibuľa ZELOVOC
1
jablko ZELOVOC
2
jarné cibuľky
1 kg
zemiakov ZELOVOC
160 g
hrubej múky Dobrá cena
1
vajce Coop PREMIUM
60 g
krupice
hladká muka Dobrá cena na pomúčenie
1
červená cibuľa
600 g
kyslej červenej kapusty
štipka mletej rasce Dobrá cena
60 ml
červeného vína
40 ml
vody
50 g
sušených brusníc
Postup
Rúru predhrejeme na 140 °C. Kačacie stehná nasolíme, posypeme rascou a vložíme na pekáč. Pridáme nakrájanú cibuľu a jablko na mesiačiky. Zľahka podlejeme vodou a dáme piecť do rúry na 2,5 hodiny.
Upečenú kačku vyberieme z pekáča a necháme úplne vychladnúť. Zemiaky uvaríme v šupke v neosolenej vode do mäkka.
V hrnci rozohrejeme husaciu masť a orestujeme na nej cibuľu nakrájanú na drobno do zlatista. Kyslú kapustu scedíme a pridáme k cibuli. Dochutíme rascou, podlejeme vínom a vodou a varíme 25 minút. Medzitým oberieme mäso zo stehien a natrháme ho.
Jarnú cibuľku nakrájame na drobno a zmiešame s mäsom. Pridáme vypečenú masť so stehien a vytvoríme hmotu.
Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno. Pridáme múku, soľ, vajce, krupicu a vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na hrúbku asi 5 milimetrov.
Následne ho rozkrájame na štvorčeky s rozmermi približne 7 x 7 cm. Do každého štvorčeka dáme lyžicu mäsovej zmesi a zabalíme, vytvarujeme do tvaru guľatých knedličiek. Dáme ich variť do vriacej vody na 15 minút, akonáhle vyplávajú na povrch, varíme ešte 2 minúty.