Zemiakové fašírky s červenou kapustou
Ingredience
1
hlávka červenej kapusty
2
jablká ZELOVOC
2
červené cibule
2 PL
masla Tradičná kvalita
soľ
100 ml
červeného vína
vývar na podliatie
3
borievky
2
lyžice cukru
trocha octu na dochutenie
ríbezľový lekvár
alebo brusnicový kompót
800 g
zemiakov ZELOVOC
2
vajcia Coop PREMIUM
100 g
termizovaného tvarohu
muškátový oriešok
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
maslo Tradičná kvalita
Postup
Zemiaky uvaríme v šupke, očistenú kapustu nakrájame na jemné rezance. Olúpané očistené jablká nastrúhame nahrubo. Olúpanú cibuľu prekrojíme a polovičky nakrájame na plátky.
V hrnci na masle opečieme kapustu, jablká a cibuľu, dochutíme soľou, cukrom, octom a podlejeme vínom aj vývarom. Pridáme borievky, hrniec zakryjeme a dusíme asi 15 minút. Potom doplníme lekvár alebo kompót a dusíme domäkka.
Uvarené olúpané zemiaky prelisujeme a spojíme s tvarohom a vajcom, dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Zo zmesi formujeme fašírky a dozlatista ich opečieme na masle.