ZÁZVOROVÁ POLIEVKA S KAČACÍMI PRSIAMI
Ingredience
2
strúčiky cesnaku ZELOVOC
2
stonky koriandra
2 PL
sójovej omáčky
čerstvá čili paprička
1 PL
medu Mamičkine dobroty
1 PL
ryžového octu
1
kačacie prsia
1
zázvor
1,2 l
hydinového vývaru Tradičná kvalita
2 PL
sezamového oleja
šampiňóny ZELOVOC
ryžové rezance/hrubé rezance COOP Premium alebo Dobrá cena
bazalka
soľ
Postup
Cesnak očistíme a prelisujeme. Lístky koriadra najemno nasekáme. Cesnak a koriander zmiešame s lyžicou sójovej omáčky, medom a ryžovým octom. Pridáme nasekanú čili papričku a soľ. Zmes natrieme na kačacie prsia a necháme 2 hodiny odležať.
Rozohrejeme panvicu a sprudka opečieme z každej strany. Vyberieme a necháme vychladnúť.
Zázvor ošúpeme, nakrájame na tenké plátky a potom na tenké rezančeky. Huby nakrájame na štvrťky. Huby i zázvor orestujeme na oleji.
Do hrnca dáme vývar, sezamový olej a privedieme k varu. Pridáme zázvor a huby a varíme 10 minút.
Kým sa polievka varí, uvaríme rezance podľa návodu.
Bazalku a jarnú cibuľku nakrájame na kolieska. Kačacie prsia nakrájame na tenké plátky.
Do misky servírujeme rezance zaliate polievkou. Pridáme mäso, dochutíme sójovou omáčkou a dozdobíme nasekanou cibuľkou