ZÁZVOROVÁ KRKOVIČKA NA PIVE
Ingredience
2 kg
vykostenej krkovičky
4 ČL
mletej rasce Dobrá cena
2 ČL
nastrúhaného zázvoru
600 ml
piva Gazda
4 PL
oleja COOP Premium
4
šalotky
12
strúčikov cesnaku Zelovoc
8
guliek jalovca
4
bobkové listy Dobrá cena
4
vetvičky tymianu
soľ
Postup
Mäso umyjeme a osušíme.
V miske zmiešame rascu, zázvor, olej a pivo a potrieme zmesou mäso zo všetkých strán.
Odležané mäso potom preložíme na pekáč, obložíme šalotkami, strúčikmi cesnaku, jalovcom, bobkovým listom a tymianom.
Pečieme 90 minút v rúre prikryté pri teplote 190 °C. Potom odokryjeme a pečieme ešte 30 minút. Priebežne podlievame pivom.
Podávame s chlebíkom a čalamádou.