Zapekané zemiaky s kyslou kapustou
Ingredience
1 kg
uvarených zemiakov ZELOVOC
1
cibuľa ZELOVOC
2 až 3
strúčiky cesnaku ZELOVOC
1 kg
kyslej kapusty
250 g
slaniny
soľ
rasca Dobrá cena
tuk na vymastenie pekáča
Postup
Slaninu a cibuľu nakrájame na drobné kúsky. Slaninu na panvici restujeme dozlatista, potom pridáme cibuľu. Dochutíme rascou a soľou.
Kyslú kapustu navrstvíme do vymasteného pekáča.
Na kapustu vysypeme opečenú slaninu a cesnak nakrájaný na plátky. Nakoniec nastrúhame uvarené zemiaky na hrubšom strúhadle.
Dosolíme a navrch môžeme poukladať zvyšných pár plátkov slaniny. Pečieme pri teplote 180 °C asi 25 až 35 minút.