Zapekané zemiaky s jarnou bryndzou
Ingredience
4
veľké zemiaky ZELOVOC
250 g
bryndze Mamičkine dobroty
160 g
kyslej smotany Mamičkine dobroty
60 g
masla Tradičná kvalita
1
šalotka
2 hrste
zeleného hrášku
soľ
čierne mleté korenie Dobrá cena
olivový olej Tradičná kvalita
2
jarné cibuľky
vločky čili
Postup
Zemiaky dobre umyjeme a osušíme. Dáme ich na plech a popicháme vidličkou, polejeme olivovým olejom a posypeme soľou a čiernym mletým korením. Pečieme pri teplote 200 °C 30 - 45 minút.
V miske zmiešame bryndzu a kyslú smotanu a dochutíme soľou a korením.
Upečené zemiaky vyberieme z rúry a necháme chvíľku vychladnúť. Potom ich rozrežeme pozdĺžne na polovicu a vnútro vydlabeme. Popučíme ho a zmiešame s maslom, nasekanou a opraženou šalotkou a hráškom. Následne zmesou naplníme zemiaky a dáme piecť na 200 °C asi na 5 minút.
Po vytiahnutí z rúry zemiaky prelejeme krémom z bryndze a posypeme nakrájanou jarnou cibuľkou.