Zapečená plnená hruška
Ingredience
2
hrušky
1 PL
bazového sirupu
6 PL
hnedého cukru
1
badián
120 g
vlašských orechov
1 PL
masla Tradičná kvalita
50 ml
mlieka Mamičkine dobroty
práškový cukor na posypanie
8 PL
šípkového lekváru
Postup
Hrušky ošúpeme, prekrojíme na polovice a vyberieme jadrovníky. V malom kastróle ich asi 15 minút varíme na miernom ohni s bazovým sirupom, 4 lyžicami hnedého cukru a badiánom.
Orechy krátko opečieme na masle s 2 lyžicami hnedého cukru, postupne zalievame mliekom a varíme hustú plnku.
Hrušky vyberieme z kastróla, naplníme, posypeme práškovým cukrom a zapekáme v rúre zapnutej iba na vrchný ohrev, kým cukor neskaramelizuje.
Šípkový lekvár rozriedime podľa potreby omáčkou, v ktorej sa varili hrušky a povaríme hustejšiu omáčku.