VYSMÁŽANÉ KURACIE PEČIENKY
Ingredience
Postup
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na mesiačiky, ochutíme soľou, korením, rascou a červenou údenou paprikou, následne pokvapkáme olejom a premiešame. Dáme piecť na 160 – 170 stupňov do mäkka. Cesnak si pripravíme vopred konfitovaním – t. j. do oleja alebo roztopenej masti vložíme olúpané strúčiky a pečieme pomaly v rúre na 100 stupňov cca 2 hodiny do zlatista a mäkka. Domácu tatársku omáčku si pripravíme zmiešaním nadrobno nakrájanej šalotky, kyslých uhoriek, konfitovaného cesnaku a kapár so smotanou, majonézou a horčicou. Dochutíme v prípade potreby soľou, korením alebo vodou z uhoriek. Cesto na smaženie pečienok pripravíme zmiešaním múky, droždia, piva a cukru, necháme chvíľu odpočívať a následne dochutíme soľou a korením. Pečienky si očistíme od prípadných blán, nakrájame na menšie kúsky, obalíme jemne v múke a následne v cestíčku, necháme odkvapkať na mriežke a vysmážame v oleji vyhriatom na 180 stupňov.
