Uložiť
Porcie 4
Príprava
45 min.
Náročnosť
Cena

VYSMÁŽANÉ KURACIE PEČIENKY

Ingredience

800 g
kuracích pečienok
600 g
zemiakov na pečenie ZELOVOC
4 PL
kyslej smotany TOMU VER
2 strúčiky
cesnaku ZELOVOC
2
kyslé uhorky Tradičná kvalita
1 ČL
malých kapár
1
šalotka
1 ČL
údenej červenej papriky
1 ČL
celej rasce Dobrá cena
500 ml
slnečnicového alebo repkového oleja Premium
2 – 3 PL
majonézy Mamičkine dobroty
1 ČL
francúzskej horčice
220 g
hladkej múky Dobrá cena
20 g
čerstvého droždia
330 g
piva
štipka
cukru Dobrá cena
soľ
korenie Dobrá cena

Postup

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na mesiačiky, ochutíme soľou, korením, rascou a červenou údenou paprikou, následne pokvapkáme olejom a premiešame. Dáme piecť na 160 – 170 stupňov do mäkka. Cesnak si pripravíme vopred konfitovaním – t. j. do oleja alebo roztopenej masti vložíme olúpané strúčiky a pečieme pomaly v rúre na 100 stupňov cca 2 hodiny do zlatista a mäkka. Domácu tatársku omáčku si pripravíme zmiešaním nadrobno nakrájanej šalotky, kyslých uhoriek, konfitovaného cesnaku a kapár so smotanou, majonézou a horčicou. Dochutíme v prípade potreby soľou, korením alebo vodou z uhoriek. Cesto na smaženie pečienok pripravíme zmiešaním múky, droždia, piva a cukru, necháme chvíľu odpočívať a následne dochutíme soľou a korením. Pečienky si očistíme od prípadných blán, nakrájame na menšie kúsky, obalíme jemne v múke a následne v cestíčku, necháme odkvapkať na mriežke a vysmážame v oleji vyhriatom na 180 stupňov.

Recept → VYSMÁŽANÉ KURACIE PEČIENKY

Ohodnotiť recept