Uložiť
Porcie 4
Príprava
180 min.
Náročnosť
Cena

Vianočné klobásy z Turca

Ingredience

3 kg
bravčového bôčika
2 kg
bravčového pliecka
100 g
soli
10 g
mletej rasce Dobrá cena
80 g
sladkej červenej papriky Dobrá cena
20 g
štipľavej papriky
30 g
cesnaku ZELOVOC
mleté čierne korenie Dobrá cena

Postup

Dôkladne očistené mäso nakrájame a pomelieme. Do pomletého mäsa pridáme soľ, rascu, očistený prelisovaný cesnak, oba druhy papriky a tiež mleté čierne korenie. Zmes dôkladne premiešavame, najlepšie rukami, aspoň 15 až 20 minút. Pripravené mäso necháme odležať do druhého dňa v chlade. Odležanú klobásovú zmes plníme do vyčistených čriev a tvoríme klobásky. Hotové klobásky necháme riadne obschnúť a na ďalší deň môžeme začať údiť. Údime 3 až 4 dni.

 

Sme radi, že vám môžeme prinášať netradičné recepty zo Slovenska ale aj z rôznych kútov sveta, plné chutí a inšpirácií. Ak hľadáte ďalšie jedinečné recepty na hlavné jedlá, alebo recepty na polievky, ktoré oslovia vaše chuťové poháriky, neváhajte a vyskúšajte aj náš recept na hlivovo baklažánový guláš. Skvelý zážitok zaručený!

Recept → Vianočné klobásy z Turca

Ohodnotiť recept