Vianočné klobásy z Turca
Ingredience
Postup
Dôkladne očistené mäso nakrájame a pomelieme. Do pomletého mäsa pridáme soľ, rascu, očistený prelisovaný cesnak, oba druhy papriky a tiež mleté čierne korenie. Zmes dôkladne premiešavame, najlepšie rukami, aspoň 15 až 20 minút. Pripravené mäso necháme odležať do druhého dňa v chlade. Odležanú klobásovú zmes plníme do vyčistených čriev a tvoríme klobásky. Hotové klobásky necháme riadne obschnúť a na ďalší deň môžeme začať údiť. Údime 3 až 4 dni.
Sme radi, že vám môžeme prinášať netradičné recepty zo Slovenska ale aj z rôznych kútov sveta, plné chutí a inšpirácií. Ak hľadáte ďalšie jedinečné recepty na hlavné jedlá, alebo recepty na polievky, ktoré oslovia vaše chuťové poháriky, neváhajte a vyskúšajte aj náš recept na hlivovo baklažánový guláš. Skvelý zážitok zaručený!
