Údená bravčová krkovička na víne
Ingredience
1 kg
údenej bravčovej krkovičky
1 PL
bravčovej masti Dobrá cena
2 l
bieleho suchého vína
2 bal.
smotany na varenie Tradičná kvalita
Postup
Mäso ponoríme na 2 hodiny do vlažnej vody, aby sa uvoľnila soľ. Potom ho osušíme a zo všetkých strán zľahka opečieme na masti.
Krkovičku položíme na pekáč a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C. Po 15 minútach pečenia prilejeme víno a prikryjeme pokrievkou.
Po ďalších 15 minútach pridáme smotanu a dusíme zakryté ešte 50 minút. Mäso občas prelejeme výpekom.
Keď je mäso hotové, necháme ho ešte 10 minút odležať.
Ak je omáčka príliš hustá, môžeme ju zriediť alebo ešte zjemniť smotanou. Mäso nakrájame a podávame preliate omáčkou a s varenými zemiakmi.