Tradičné bryndzové halušky
Ingredience
Postup
Zemiaky očistíme a nastrúhame najemno. K nastrúhaným zemiakom pridáme soľ. Postupne primiešavame polohrubú múku, až kým nedostaneme správnu konzistenciu. Cesto je hotové, keď v ňom ostane stáť varecha. Kým zovrie voda, pripravíme si údenú slaninku. Nakrájame ju na rezančeky a na miernom ohni pomaly opražíme. Halušky pretláčame cez sito (na halušky) do vriacej osolenej vody. Počas varenia aj pretláčania halušky občas premiešame (aby sa nám nezlepili). Varíme ich približne 10 minút, až kým nevyplávajú. Uvarené halušky scedíme, dáme do väčšej misy a zmiešame s bryndzou. Môžeme ich poliať trochou rozpusteného masla a všetko spolu dobre premiešame. Na záver posypeme opraženou slaninkou.
Sme radi, že vám môžeme prinášať netradičné recepty zo Slovenska ale aj z rôznych kútov sveta, plné chutí a inšpirácií. Ak hľadáte ďalšie jedinečné recepty na hlavné jedlá, alebo recepty na polievky, ktoré oslovia vaše chuťové poháriky, neváhajte a vyskúšajte aj náš recept na domácu granolu s ovocím. Skvelý zážitok zaručený!
