ŠŤAVNATÁ BRAVČOVÁ PANENKA
Ingredience
450 g
bravčovej panenky
1,5 PL
mletej sladkej papriky Dobrá cena
3 ČL
sušeného cesnaku
1 ČL
sušeného oregana
mleté čierne korenie Dobrá cena
soľ
2 PL
oleja Coop PREMIUM
120 ml
hovädzieho vývaru
1 PL
jablčného octu
1 PL
masla Tradičná kvalita
petržlenová vňať ZELOVOC
Postup
Rúru si rozohrejeme na 200 °C.
Mäso poriadne osušíme.
V miske si pomiešame všetky koreniny a potrieme zmesou mäso zo všetkých strán.
Na veľkej panvici si rozohrejeme olej a vložíme mäso. Opečieme zo všetkých strán do zlatova. Mäso preložíme na pekáč.
Panvicu vrátime na oheň, vlejeme do nej vývar a necháme zredukovať na polovičné množstvo. Touto šťavou prelejeme mäso na pekáči, pokvapkáme octom a na každé mäso dáme plátok masla. Zakryjeme alobalom a pečieme 20 minút na 130 °C. Vyberieme z rúry a necháme 5 minút odpočívať. Následne mäso pokrájame na 1-centimetrové plátky a servírujeme s pečenými zemiakmi.