Uložiť
Porcie 4
Príprava
120 min.
Náročnosť
Cena

Spišské pirohy s kapustou a hubami

Ingredience

1 kg
zemiakov ZELOVOC
polohrubá múka Dobrá cena
soľ
hrsť sušených húb
2 až 3
hrste kyslej kapusty
masť Dobrá cena
cikor
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena

Postup

Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme, prelisujeme a posolíme. Huby namočíme, kapustu rozkrojíme na menšie kúsky. K prelisovaným zemiakom pridáme múku, premiešame a vypracujeme hladké cesto. Na plnku na masti pripravíme karamel, pridáme kapustu a scedené pokrájané huby. Dochutíme soľou aj korením a dusíme skoro domäkka. Necháme vychladnúť. Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto na hrúbku asi 0,5 cm, na polovicu poukladáme v rozostupoch kôpky plnky. Zakryjeme druhou polovicou cesta a okraje okolo plnky dobre popritláčame. Pokrájame na jednotlivé pirohy a varíme vo vriacej vode, kým nevyplávajú na povrch. Vyberieme z vody a polejeme rozpusteným maslom.
Recept → Spišské pirohy s kapustou a hubami

Ohodnotiť recept

Kategórie