Špenátová roláda so syrom
Ingredience
400 g
čerstvého baby špenátu
3
vajcia Coop PREMIUM
120 g
polohrubej múky Dobrá cena
cesnak ZELOVOC
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
125 g
masla Tradičná kvalita
2 črievka
taveného syra
1
uvarené vajce Coop PREMIUM
1
cibuľa ZELOVOC
vegeta na dochutenie
Postup
Špenát umyjeme, krátko povaríme v horúcej vode. Vodu zlejeme a špenát rozmixujeme ponorným mixérom, dochutíme prelisovaným cesnakom, soľou a korením.
Pridáme múku, žĺtky a vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto natrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 25 až 30 minút. Ešte horúce upečené cesto potrieme maslom a aj s papierom na pečenie zvinieme do rolády. Zabalíme do vlhkej utierky.
Uvarené očistené vajce nastrúhame a spojíme s maslom a syrom. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, vegetu a vymiešame.
Z vychladnutého cesta stiahneme papier na pečenie, potrieme plnkou a zvinieme do rolády. Dáme stuhnúť do chladničky a potom krájame na plátky.