Uložiť
Porcie 4
Príprava
50 min.
Náročnosť
Cena

Šošovicová polievka s kyslou kapustou a hubami

Ingredience

100 g
šošovice Tradičná kvalita
250 g
kyslej kapusty
10 g
sušených húb
250 ml
kyslej smotany Mamičkine dobroty
20 g
hladkej múky Dobrá cena
soľ
bobkový list Dobrá cena

Postup

Šošovicu namočíme najlepšie na noc a potom ju varíme vo vode (asi 1 liter), v ktorej bola namočená. Pridáme k nej umyté huby, bobkový list, kyslú kapustu. Keď je šošovica mäkká, polievku osolíme a vmiešame do nej smotanu rozmiešanú s múkou. Polievku ešte krátko povaríme, podľa chuti ešte raz osolíme a podávame s chlebom.
Recept → Šošovicová polievka s kyslou kapustou a hubami

Ohodnotiť recept