Smotanový koláč s kôprom
Ingredience
500 g
polohrubej múky Dobrá cena
100 ml
olivového oleja Tradičná kvalita
1
kocka droždia Tradičná kvalita
200 ml
mlieka Mamičkine dobroty
1 ČL
cukru
2
vajcia Coop PREMIUM
soľ
250 g
tvarohu
125 ml
kyslej smotany Mamičkine dobroty
1
žĺtok
čerstvý kôpor
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
Postup
Do misy vsypeme múku, zmiešame s trochou soli, pridáme vajcia, olej a nakoniec prilejeme kvások vymiešaný z vlažného mlieka, cukru a rozdrobeného droždia. Vypracujeme hladké cesto, prikryjeme ho a na teplom mieste necháme asi hodinu kysnúť.
Na plnku zmiešame tvaroh so smotanou, so žĺtkom a s nadrobno nasekaným kôprom. Dochutíme ešte soľou a korením.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na plát vo veľkosti plechu, preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme plnkou. Koláč vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme dozlatista približne 25 minút.