Šampiňóny plnené mäsom a špenátom/mangoldom
Ingredience
10
veľkých šampiňónov ZELOVOC
250 g
mletého mäsa
2
cibule ZELOVOC
5 PL
oleja Tradičná kvalita
1
vajce Coop PREMIUM
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
1
hrnček ryže Tradičná kvalita
200 g
špenátu alebo mangoldu
200 g
syra s modrou plesňou
petržlenová vňať ZELOVOC
Postup
Na 2 lyžiciach oleja opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme ryžu, soľ a podlejeme 400 ml horúcej vody. Uvaríme domäkka a necháme vychladnúť. Zo šampiňónov odrežeme nožičky a nakrájame nadrobno, klobúčiky dáme zatiaľ bokom.
Na ďalších 2 lyžiciach oleja opečieme druhú nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané nožičky šampiňónov, mleté mäso, soľ, korenie a popražíme. Necháme vychladnúť a potom zmiešame s ryžou.
Do zmesi pridáme vajce, nasekanú petržlenovú vňať a tiež nasekaný sparený špenát alebo mangold. Zmesou naplníme šampiňónové klobúčiky a poukladáme ich do vymasteného pekáča.
Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 15 minút, potom posypeme ešte rozdrveným syrom a zapečieme. Podávame so šalátom.