Reďkovkové placky s jogurtovo-bryndzovým dipom
Ingredience
400 g
reďkoviek
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
4
jarné cibuľky
3 PL
strúhanky Dobrá cena
2 PL
zemiakovej škrobovej múčky
4 PL
+ 150 g tučného bieleho jogurtu Dobrá cena
alebo kyslej smotany Mamičkine dobroty
150 g
bryndze Mamičkine dobroty
1
veľké vajce Coop PREMIUM
6 PL
oleja Coop PREMIUM
petržlenová vňať ZELOVOC
Postup
Reďkovky dôkladne očistíme, umyjeme a nastrúhame. Zmiešame s ½ ČL soli a necháme 10 minút odležať.
Cibuľky očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Odležanú (troška usušenú) reďkovku zmiešame s cibuľkou, strúhankou, škrobovou múčkou, 4 PL jogurtu a s vajcom. Ak je zmes príliš riedka môžeme pridať vajce alebo zahustiť škrobovou múčkou či strúhankou.
Pripravenú zmes dochutíme ešte trochou soli a vyformujeme 20 malých placiek. Na panvici s rozohriatym olejom ich postupne opekáme asi 2 až 3 minútky z každej strany.
Petržlenovú vňať umyjeme a nasekáme nadrobno. Jogurt rozmiešame s bryndzou, pridáme vňať, soľ aj korenie.
Upečené placky podávame s jogurtovo-bryndzovým dipom a pre veľmi hladných aj so zemiakmi uvarenými či pečenými v šupke.