PIKANTNÁ KOTLETA S PEČENOU MRKVOU A RYŽOVÝM ŠALÁTOM
Ingredience
4 ks
bravčového karé s kosťou
1 ČL
čili pasty
1 PL
medu Mamičkine dobroty
3 PL
citrónovej šťavy
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
1,5 PL
olivového oleja Tradičná kvalita
4
mrkvy ZELOVOC
1ČL
rasce Dobrá cena
350 g
ryže
50 g
quinoi
petržlenová vňať ZELOVOC
320 g
zelených fazuliek
Postup
V miske zmiešame čili pastu, med a polovicu citrónovej šťavy, čím vytvoríme marinádu.
Mäso osolíme, okoreníme, obalíme v marináde a necháme 15 minút marinovať.
Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme nakrájanú mrkvu. Restujeme dozlatista, pridáme soľ, rascu a fazuľky. Potom na panvicu dáme olivový olej a na strednom plameni opekáme mäso z každej strany 6 minút.
Hotové mäso odložíme na tanier a zakryjeme alobalom, aby nestrácalo teplo.
Ryžu a quinou uvaríme podľa návodu na obale. Hotové dáme do panvice od mäsa a mierne zarestujeme.
Nakoniec pridáme petržlenovú vňať zmiešame.