PERNÍKOVO-MEDOVÁ TORTA
Ingredience
Cesto
250 g
medovníkov alebo perníkov
150 g
rozpusteného masla Tradičná kvalita
Plnka
5
plátkov želatíny
250 g
tvarohu Mamičkine dobroty
250 g
cottage syra Tradičná kvalita
75 g
medu Mamičkine dobroty
1 ČL
mletej škorice Dobrá cena
200 ml
smotanového likéru
250 ml
smotany na šľahanie Mamičkine dobroty
Na ozdobu
1 ČL
kakaa COOP Premium
70 g
nastrúhanej čokolády COOP Premium
Postup
Cesto:
Pečivo rozdrobíme a zmiešame s rozpusteným maslom. Zmes natlačíme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie a necháme 30 minút tuhnúť v chladničke.
Plnka:
V miske zmiešame tvaroh, syr, med, škoricu a likér.
Želatínu namočíme do studenej vody a necháme napučať. Mierne ju zohrejeme, aby sa rozpustila. Potom ju zmiešame s pripravenou zmesou.
Smotanu vyšľaháme a pridáme do zmesi. Zmes dáme na cesto a necháme vychladnúť v chladničke asi 2 hodiny.
Nakoniec ju ozdobíme kakaom a nastrúhanou čokoládou.