PERKELT
Ingredience
4
veľké celé kuracie stehná s kožou
1 kg
kuracích chrbtov
0,5 dcl
olivového oleja Tradičná kvalita
2 lyžice
kačacej masti
3
cibule Zelovoc
1 lyžica
sladkej mletej papriky Dobrá cena
½ lyžičky
údenej mletej papriky
180 ml
smotany na šľahanie 33 % Mamičkine dobroty
1 balenie
mrazených halušiek Mamičkine dobroty
soľ
čierne korenie Dobrá cena
Postup
Kuracie stehná vykostíme, kosti spolu s chrbtami dáme na plech, osolíme, okoreníme a polejeme olivovým olejom. Pečieme približne 20 minút na 200 – 220 °C.
Na masti opražíme cibuľu do zlatista, pridáme červenú papriku sladkú aj údenú, zasmahneme 30 sekúnd a pridáme opečené kosti, zalejeme vodou a varíme približne 45 minút.
Vyberieme kosti, pridáme smotanu 33% a povaríme, následne premixujeme tyčovým alebo iným mixérom. Omáčku varením zredukujeme na požadovanú konzistenciu.
Mäso z vykosteného stehna osolíme a okoreníme (dôležité je mať suchú kožu), na panvici upečieme do chrumkava, nakrájame na plátky a servírujeme na haluškách (mrazené ohrejeme na masle) a omáčke. Dozdobíme petržlenovou vňaťou.
