Pečený zemiakovo-cviklový šalát
Ingredience
500 g
cvikle
1 kg
zemiakov ZELOVOC
5 PL
oleja Coop PREMIUM
1 PL
rasce Dobrá cena
90 g
smotanového chrenu
200 g
kyslej smotany Mamičkine dobroty
2 PL
šťavy z citróna ZELOVOC
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
trocha octu
med Mamičkine dobroty
Postup
Cviklu aj zemiaky olúpeme a nakrájame na mesiačiky. Oboje dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pokvapkáme olejom. Posypeme soľou a rascou a pri 200 °C pečieme dozlatista asi 35 minút.
Keď je všetko upečené, dáme zemiaky s cviklou do misy, posypeme soľou a korením. Chren zmiešame so smotanou, pridáme trocha medu aj octu, prilejeme aj citrónovú šťavu. Dresing môžeme priamo naliať na zeleninu alebo ho podávame zvlášť.