Pečená treska so slaninou a varenými zemiakmi
Ingredience
400 g
tresky
soľ
mleté biele korenie
hladká múka Dobrá cena
šťava z ½ citróna ZELOVOC
½
citróna ZELOVOC na ozdobenie
150 g
slaniny Dobrá cena
kôpor
oleja Coop PREMIUM
600 g
zemiakov ZELOVOC
maslo Tradičná kvalita
čerstvá petržlenová vňať ZELOVOC
Postup
Rybu umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme bielym korením a pokvapkáme citrónovou šťavou. Obalíme ju v hladkej múke, poukladáme na vymastený plech a vo vyhriatej rúre pečieme 10 minút.
Slaninu nakrájame na kocky, posypeme ňou rybu a pečieme, kým nie je slanina chrumkavá.
Zemiaky nakrájané na kocky dáme variť do vriacej osolenej vody do mäkka. Potom ich scedíme a dáme na ne plátok masla.
Rybu servírujeme posypanú kôprom a na zemiaky dáme nasekanú petržlenovú vňať.