Paradajkový šalát s mäsovými guľkami
Ingredience
1
šalotka
250 g
miešaného mletého mäsa
2 PL
strúhanky Dobrá cena
1
žĺtok
1 PL
nasekaného
čerstvého oregana
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
600 g
rôznych druhov paradajok ZELOVOC
1
cibuľa ZELOVOC
½
zväzku petržlenovej vňate
morská soľ
štipka cukru
2 ČL
šťavy z citróna ZELOVOC
4 PL
olivového oleja Tradičná kvalita
3 PL
rastlinného oleja Coop PREMIUM
Postup
Mleté mäso zmiešame s nadrobno nakrájanou šalotkou, strúhankou, 1 žĺtkom a nasekaným oreganom. Dochutíme soľou a korením. Zo zmesi vyformujeme 12 guľôčok. Tie po tri napichneme na špízy alebo špajdle. Na 30 minút odložíme do chladničky.
Paradajky umyjeme, zbavíme stopiek a nakrájame ich na plátky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na pásiky. Lístky petržlenovej vňate nakrájame nadrobno. Všetko v mise zmiešame s morskou soľou, korením, so štipkou cukru, 2 ČL citrónovej šťavy a 4 PL olivového oleja. Premiešame s paradajkami.
Mäsové guľky opečieme na 3 PL oleja sprudka a potom na miernom ohni dopekáme asi 15 minút. Opečené guľky na špízoch podávame s paradajkovým šalátom a čerstvou bagetou.