Oškvarková nátierka s domácou nakladanou zeleninou a chlebom
Ingredience
500 g
namletých oškvarkov Tradičná kvalita
80 g
šalotky
2
vajcia na tvrdo Mamičkine dobroty
3 g
údenej papriky
25 g
kečupu Tradičná kvalita
35 g
horčice Mamičkine dobroty
21 g
hrubozrnnej horčice Mamičkine dobroty
2 g
soli
1 g
korenia Dobrá cena
7 g
cesnaku ZELOVOC
100 g
červenej cibule
100 g
stopkového zeleru
300 g
vody
200 g
kryštálového cukru
100 g
obyčajného octu
bobkový list Dobrá cena
nové korenie
celé čierne korenie Dobrá cena
kváskový chlieb
Postup
Namleté oškvarky zmiešame s najemno nakrájanou šalotkou, vajcom uvareným na tvrdo, údenou paprikou, kečupom, horčicou, soľou, korením a nastrúhaným cesnakom.
Cibuľu a stopkový zeler nakrájame (cibuľu na tenké mesiačiky, stopkový zeler na tenké rezy po šírke), prevaríme nálev (voda, cukor, ocot, všetky ostatné korenia a semiačka) a zalejeme cibuľu a zeler. Poháre zatvoríme a otočíme dole vrchnákom. Necháme pri izbovej teplote vychladnúť.