Lahodný teľací guláš
Ingredience
2 PL
oleja Coop PREMIUM
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
2 PL
mletej červenej papriky Dobrá cena
kôra z citróna ZELOVOC
400 g
cibule ZELOVOC
1 kg
teľacieho mäsa
100 ml
smotany na varenie Tradičná kvalita
zemiakový škrob
na zahustenie (môžeme vynechať)
2 stonky
petržlenovej vňate
Postup
Mäso nakrájame na kúsky. Cibuľu očistíme a nasekáme nadrobno.
Cibuľu spolu s mäsom opečieme na dobre rozpálenom oleji.
Pridáme papriku a citrónovú kôru, krátko opečieme a zalejeme vývarom alebo vodou tak, aby bolo mäso ponorené. Varíme pod pokrievkou pri miernej teplote približne 30 minút.
Ochutíme soľou a korením a podlejeme smotanou na varenie. Varíme až domäkka, prípadne môžeme ešte zahustiť troškou zemiakového škrobu.
Dochutíme podľa potreby a na záver do guláša pridáme posekanú petržlenovú vňať.