Kuracie kúsky v jogurtovo-cesnakovom obale
Ingredience
500 g
kuracieho mäsa zo stehien
2 tégliky
bieleho jogurtu Dobrá cena
100 g
strúhaného syra
150 g
strúhanky Dobrá cena
3 PL
nadrobno nasekaného
medvedieho cesnaku
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
100 g
mladých šalátových listov
100 g
rukoly
1 až 2
strúčiky cesnaku ZELOVOC
olivový olej Tradičná kvalita
a jemný vínny ocot na dochutenie
olej Coop PREMIUM na opekanie
podľa chuti aj med Mamičkine dobroty
Postup
Kuracie mäso podľa potreby opláchneme, osušíme a rozdelíme na približne rovnaké kusy. Mäso osolíme, okoreníme a namočíme do jogurtu.
Strúhanku spojíme s nastrúhaným syrom a nadrobno nasekaným medvedím cesnakom. Kúsky mäsa namočené do jogurtu obalíme v strúhankovo-syrovej zmesi.
Pripravené obalené mäsko poukladáme na plech dobre vymastený olejom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C dozlatista.
Rukolové a šalátové listy umyjeme, necháme odkvapkať a dáme do misy, dochutíme soľou, troškou oleja aj octu a ochutnáme. Doplníme prelisovaným cesnakom a môžeme dochutiť aj medom. Podávame spolu s upečenými kuracími kúskami a podľa chuti aj s čerstvou bagetou.