KURACÍ BURGER SO ŠALOTKOU
Ingredience
500 g
kuracích stehien bez kosti a kože - pomletých
100 g
kuracej pečene
4
šalotky
trstinový cukor
4
reďkovky
8 plátkov
slaniny Dobrá cena
6 lyžíc
horčice Mamičkine dobroty
ľadový šalát
4
žemle
maslo Tradičná kvalita
Postup
Očistené kuracie stehná a pečeň pomelieme na mlynčeku na jemno. Šalotku očistíme, rozpolíme a nakrájame na mesiačiky. Orestujeme na masle do hneda. Pridáme trstinový cukor a necháme skaramelizovať.
Reďkovky nakrájame na jemné plátky. Žemle rozkrojíme a z vnútornej strany opečieme na masle. Plátky slaniny tiež opečieme. Pomleté mäso a pečeň dôkladne premiešame a vytvarujeme burgery. Z jednej strany osolíme a okoreníme a túto stranu opečieme na panvici.
Osolíme a okoreníme aj vrchnú stranu a mäso otočíme. Pečieme do hneda, nesmie sa však spáliť.
Spodný diel žemle potrieme horčicou, na ňu dáme šalotku, mäso, reďkovku, šalát a vrchný diel žemle – tiež potretý horčicou.