KRÚPOVÝ ŠALÁT S HRUŠKAMI
Ingredience
2
tvrdšie hrušky ZELOVOC
250 ml
suchého bieleho vína
4 PL
olivového oleja Tradičná kvalita
1 ČL
bieleho vínneho octu
1 balenie
rukoly alebo iného listového šalátu
150 g
uvarených jačmenných krúp TOMU VER
40 g
vlašských orechov
soľ
čierne korenie Dobrá cena
Postup
Hrušky ošúpeme a nakrájame na plátky, dáme variť do hrnca spolu s vínom. Po zovretí varíme cca 10 minút, kým nie sú hrušky mäkké, ale zároveň držia svoj tvar. Následne hrušky cez sitko precedíme a zvyšné víno použijeme na dresing. K vínu pridáme olivový olej, ocot, soľ a korenie. Na tanier alebo do misky rozložíme šalát, pridáme uvarené krúpy, kusy hrušky, vlašské oriešky a všetko zalejeme dresingom.
