Krémová mrkvová polievka so slaninkou a krutónmi
Ingredience
400 g
mrkvy ZELOVOC
300 g
zemiakov ZELOVOC
1
cibuľa ZELOVOC
2 PL
oleja Coop PREMIUM
1 PL
instantného
zeleninového vývaru
alebo 1 kocka
zeleninového bujónu Tradičná kvalita
3 plátky
toastového chleba
4 plátky
prerastenej
raňajkovej slaniny Mamičkine dobroty
2 PL
masla Tradičná kvalita
50 g
crème fraîche alebo
veľmi tučnej kyslej smotany Mamičkine dobroty
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
štipka cukru
Postup
Mrkvu a zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu očistíme a tiež nakrájame nadrobno.
Na rozohriatom oleji v hrnci opečieme najprv cibuľku, pridáme zemiaky, mrkvu a prilejeme približne 800 ml vody. Potom vsypeme instantný zeleninový bujón alebo pridáme kocku bujónu. Privedieme do varu a 15 minút povaríme.
Chlieb nakrájame na kocky, slaninu opečieme dochrumkava na panvici a vyberieme. Vo výpeku zo slaniny opečieme kocky chleba.
Do uvarenej polievky pridáme crème fraîche alebo smotanu a rozmixujeme. Dochutíme soľou, korením aj štipkou cukru a podávame s opečenou slaninou a krutónmi.