Uložiť
Porcie 4
Príprava
45 min.
Náročnosť
Cena

KELOVÉ TACOS

Ingredience

1
hlávka kelu
800 g
čerstvých húb
1,5 dl
sójovej omáčky
2
lyžice cukru
3
strúčiky cesnaku Zelovoc
1
zázvor (veľkosť palca)
½
lyžičky údenej papriky
100 g
chleba
1
lyžica oleja Premium
1,5 dl
olivového oleja Tradičná kvalita
100 g
čerstvej vňate podľa dostupnosti (petržlen, mrkva, zeler)
50 g
vňate koriandra
1
citrón Zelovoc
1
čerstvá kapia
1
šalotka
1
kyslá smotana TOMU VER
bylinky na dozdobenie
soľ
korenie Dobrá cena

Postup

Oberieme si kelové listy, ktoré blanšírujeme najprv vo vriacej osolenej vode a potom následne v ľadovej.

Z takto pripravených listov si formičkou vykrojíme kruhy požadovanej veľkosti.

 

Na oleji zasmahneme natrhané huby a zalejeme omáčkou zo sójovej omáčky, zázvorovej šťavy, cesnaku, cukru a údenej papriky. Ešte pár minút smažíme, aby boli huby mäkké.

 

Pripravíme si chimichurri salsu nasekaním vňate, koriandra, šalotky, cesnaku a kapie, pridáme olivový olej, citrónovú šťavu, soľ a korenie.

 

Na chrumkavosť môžeme použiť tzv. chlebový crumble, ktorý pripravíme tak, že dáme piecť na kocky nakrájaný (ideálne starší) chlieb na 150 °C do chrumkava a následne rozmixujeme na malé kúsky. Môžeme pridať aj sušené bylinky.

 

Na kelový vykrojený list servírujeme huby, salsu, crumble, lyžičku smotany a bylinky na dozdobenie.

Recept → KELOVÉ TACOS

Ohodnotiť recept