KELOVÉ TACOS
Ingredience
Postup
Oberieme si kelové listy, ktoré blanšírujeme najprv vo vriacej osolenej vode a potom následne v ľadovej.
Z takto pripravených listov si formičkou vykrojíme kruhy požadovanej veľkosti.
Na oleji zasmahneme natrhané huby a zalejeme omáčkou zo sójovej omáčky, zázvorovej šťavy, cesnaku, cukru a údenej papriky. Ešte pár minút smažíme, aby boli huby mäkké.
Pripravíme si chimichurri salsu nasekaním vňate, koriandra, šalotky, cesnaku a kapie, pridáme olivový olej, citrónovú šťavu, soľ a korenie.
Na chrumkavosť môžeme použiť tzv. chlebový crumble, ktorý pripravíme tak, že dáme piecť na kocky nakrájaný (ideálne starší) chlieb na 150 °C do chrumkava a následne rozmixujeme na malé kúsky. Môžeme pridať aj sušené bylinky.
Na kelový vykrojený list servírujeme huby, salsu, crumble, lyžičku smotany a bylinky na dozdobenie.
