Kebabče s opečenou zeleninou
Ingredience
600 g
najemno pomletého jahňacieho pliecka
2 PL
vody
1 ČL
sušeného rozmarínu
½ ČL
mletej rímskej rasce Dobrá cena
½ ČL
mletého čierneho korenia Dobrá cena
soľ
chlieb na podávanie
150 g
baklažánu
150 g
cukety
200 g
farebnej papriky
100 g
červenej cibule
4
stopky zeleru
4
strúčiky cesnaku ZELOVOC
4 PL
olivového oleja Tradičná kvalita
4
vetvičky oregana
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
petržlenová vňať ZELOVOC
1 ČL
balzamového octu
Postup
Mäso zmiešame s vodou, rozmarínom, koreninami a soľou. Ochutené mäso necháme v potravinovej fólii v chladničke, ideálne cez noc.
Zo zmesi vytvarujeme krokety cca 2,5 x 8 cm a opekáme ich 8 - 10 minút na panvici do zlatohneda.
Baklažán, cuketu a papriku nakrájame na hranolčeky, cibuľu na osminy, zeler na plátky a cesnak na jemné plátky. Baklažán osolíme a počkáme, kým nepustí tekutinu. Následne ho osušíme. Takto pripravený baklažán opekáme na panvici na olivovom oleji spoločne s paprikou, cuketou a cibuľou. Začíname paprikou, ostatné pridávame po 3 - 4 minútach. Počas pečenia postupne pridávame olej. Zelenina musí zostať chrumkavá, ale opečená dozlatista. Krátko pred dopečením pridáme cesnak a oregano. Opečenú zeleninu dochutíme soľou, čiernym korením, petržlenovou vňaťou a balzamovým octom.
Mäsové krokety podávame so zeleninou.