KARFIOLOVÝ STEAK
Ingredience
1
karfiol
olivový olej Tradičná kvalita
450 g
mrazeného špenátu Dobrá cena
1
citrón Zelovoc
20 g
ošúpaných pistácií
1 zväzok
petržlenovej vňate Zelovoc
50 g
smaženej chrumkavej cibuľky
špenátový olej
soľ
čierne korenie Dobrá cena
bylinky
Postup
Z karfiolu si vykrojíme cez stopku (aby držali pokope) dva steaky hrubé asi 3 cm. Steaky dobre osušíme, posypeme soľou a necháme 3 minúty odstáť. Na rozohriatom oleji v panvici opekáme karfiol z oboch strán približne 4 minúty, kým sa nám nevytvorí chrumkavá kôrka. Okoreníme a dáme piecť na cca 15 minút do rúry predhriatej na 200 °C.
Spolu so steakami dáme piecť aj zvyšné časti karfiolu nakrájané na kúsky. Z nich si spolu so špenátom vymixujeme pyré, ktoré ochutíme soľou a korením.
Salsu si pripravíme mixovaním olivového oleja s citrónovou šťavou, petržlenovou vňaťou a pistáciami. Servírujeme s chrumkavou cibuľkou, bylinkami a prípadne zeleným olejčekom.
