Kapustové závitky plnené mäsom
Ingredience
6
kapustových listov
soľ
60 g
masla Tradičná kvalita
30 + 20 g
cibule ZELOVOC
450 g
bravčového mäsa
1
strúčik cesnaku ZELOVOC
1
žemľa
125 ml
mlieka Mamičkine dobroty
masť Dobrá cena
1
vajce Coop PREMIUM
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
majorán Dobrá cena
Postup
Kapustové listy krátko povaríme v osolenej vode, zmäknuté poukladáme na dosku a silné stredy trochu naplocho zrežeme. Jednotlivé listy prejdeme valčekom na cesto. Žemľu namočíme, vyžmýkame a pomelieme na mäsovom mlynčeku spolu s mäsom a cesnakom.
Do zmesi pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a petržlenovú vňať opečené na masti. Ochutíme soľou, korením, majoránom a vmiešame vajce.
Kapustné listy naplníme pripravenou zmesou, zvinieme, konce závitkov prehneme dovnútra a závitky previažeme niťou.
Do pekáča dáme maslo, nasekanú cibuľu a vložíme závitky. Pekáč dáme do rúry vyhriatej na 180 až 200 °C a za občasného podlievania varíme asi 40 minút.