Kapor s pórom a fazuľkou
Ingredience
3
póry
2 PL
masla Tradičná kvalita
čerstvý tymián
2 strúčiky
cesnaku ZELOVOC
250 ml
bieleho vína
1 konzerva
maslovej fazule
200 ml
zeleninového vývaru
800 g
kapra
soľ
čierne mleté korenie Dobrá cena
hladká múka Dobrá cena
3 PL
kyslej smotany Mamičkine dobroty
citrónová kôra
citrón ZELOVOC
Postup
Pór očistíme, nakrájame na centimetrové krúžky. Na panvici rozohrejeme maslo, vložíme pór, tymián, cesnak a orestujeme. Podlejeme vínom a necháme zredukovať. Pridáme fazuľu, podlejeme vývarom a povaríme 10 minút.
Rybu osolíme, okoreníme, obalíme v múke a opečieme na masle. Na tanieri dozdobíme kyslou smotanou a citrónovou kôrou.