Kačka so šošovicou
Ingredience
1
kačka
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
tymian
rozmarín
olej Coop PREMIUM
200 g
šošovice Tradičná kvalita
1
cibuľa ZELOVOC
1
mrkva ZELOVOC
30 g
masla Tradičná kvalita
petržlenová vňať ZELOVOC
250 ml
červeného vína
ocot
solamyl alebo
maizena na zahustenie
Postup
Kačku očistíme, rozporciujeme a kusy opražíme na rozohriatom oleji. Mäso zalejeme 150 ml vriacej vody, pridáme soľ, korenie, tymian, rozmarín a uvaríme domäkka.
Šošovicu najprv namočíme a potom uvaríme domäkka. Mrkvu a cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno spolu s petržlenovou vňaťou. Víno, ocot a asi 250 ml vývaru z kačky zmiešame a zohrejeme.
Kúsky kačky posolíme, okoreníme, potrieme olejom, na rozohriatom pekáči opečieme a vo vyhriatej rúre ešte pečieme asi pol hodiny do chrumkava.
Mrkvu a cibuľu opražíme na masle, pridáme uvarenú šošovicu a podlejeme trochou vývaru z kačky rozmiešaným so solamylom. Povaríme a dochutíme soľou, korením a posekanou vňaťou.