KAČACIE PRSIA SO SLIVKOVOU OMÁČKOU
Ingredience
4 ks
kačacích pŕs
120 g
slaniny Dobrá cena
1
vetvička rozmarínu
500 ml
kuracieho vývaru
100 ml
portského vína
50 ml
balzamikového octu
160 g
sušených sliviek Tradičná kvalita
50 g
cukru
80 g
masla Tradičná kvalita
biele mleté korenie
soľ
Postup
Kurací vývar dáme variť a necháme ho zredukovať na tretinu.
Slaninu nakrájame na tenké plátky.
Umyté a osušené kačacie prsia osolíme a okoreníme. Prsia dôkladne zabalíme do slaniny. Opekáme na panvici z každej strany asi 4 minúty. Opečené prsia odložíme na teplé miesto
Na panvicu z opekania mäsa pridáme cukor, ktorý necháme mierne skaramelizovať. Prilejeme portské víno a zredukovaný vývar. Pridáme rozmarín, balzamiko a slivky. Omáčku necháme vyvariť, kým sa slivky nerozvaria. Potom ju rozmixujeme ponorným mixérom a pridáme maslo na zjemnenie.
Podávame so štuchanými zemiakmi.