INDICKÝ DHAL
Ingredience
Postup
Šošovicu si deň vopred namočíme do vody, aby sa rýchlejšie uvarila.
Na masle alebo oleji si speníme na jemno nakrájanú šalotku, pridáme na jemno nakrájaný cesnak a po 30 sekundách aj na jemno nastrúhaný zázvor. Po chvíľke pridáme všetky koreniny a necháme prevoňať. Následne pridáme paradajkový pretlak alebo pastu, šošovicu a pasírované paradajky v šťave.
Takto na miernom plameni pravidelne celú zmes miešame. Varíme, kým nebude šošovica dostatočne mäkká. Pamätajme, že čím dlhšie budeme zmes variť, tým viac sa bude šošovica rozpadať a bude sa tak meniť konzistencia celého jedla.
Na záver dochutíme soľou, korením, prilejeme smotanu a maslo na zjemnenie a krémovitosť.
Servírovať môžeme s podrveným tofu opečeným do chrumkava, smotanou a opečeným chlebíkom.
