Uložiť
Porcie 6
Príprava
60 min.
Náročnosť
Cena

INDICKÝ DHAL

Ingredience

400 g
červenej šošovice TOMU VER
2 PL
slnečnicového oleja Premium
30 g
zázvoru
2
šalotky
2
strúčiky cesnaku Zelovoc
2 ČL
korenia garam masala
2 ČL
mletého koriandra
1 ČL
čili korenia
½ ČL
mletej rímskej rasce
2 PL
paradajkového pretlaku Dobrá cena
400 g
lúpaných krájaných paradajok Tradičná kvalita
300 ml
bezlaktózovej smotany na šľahanie 30% TOMU VER
2 PL
bezlaktózového masla TOMU VER
proteínový chlebík TOMU VER
1 balenie
tofu
soľ
korenie Dobrá cena
voda
bylinky na ozdobenie

Postup

Šošovicu si deň vopred namočíme do vody, aby sa rýchlejšie uvarila.

 

Na masle alebo oleji si speníme na jemno nakrájanú šalotku, pridáme na jemno nakrájaný cesnak a po 30 sekundách aj na jemno nastrúhaný zázvor. Po chvíľke  pridáme všetky koreniny a necháme prevoňať. Následne pridáme paradajkový pretlak alebo pastu, šošovicu a pasírované paradajky v šťave.
Takto na miernom plameni pravidelne celú zmes miešame. Varíme, kým nebude šošovica dostatočne mäkká. Pamätajme, že čím dlhšie budeme zmes variť, tým viac sa bude šošovica rozpadať a bude sa tak meniť konzistencia celého jedla.

 

Na záver dochutíme soľou, korením, prilejeme smotanu a maslo na zjemnenie a krémovitosť.

 

Servírovať môžeme s podrveným tofu opečeným do chrumkava, smotanou a opečeným chlebíkom.

Recept → INDICKÝ DHAL

Ohodnotiť recept