HRÁŠKOVÁ POMAZÁNKA SO ŠAMPIŇÓNMI
Ingredience
Postup
Šampiňóny dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou. Nožičky pokrájame nadrobno a klobúčiky na hrubšie plátky.
V panvici na olivovom oleji 5 minút opekáme nakrájané cibuľky a posekané nožičky húb. Pridáme hrášok, premiešame a opekáme ďalších 5 minút. Dochutíme lyžičkou soli a mletým čiernym korením.
Podlejeme 50 ml vody a pod pokrievkou varíme ešte 5 minút. Po dovarení pridáme citrónovú šťavu, najemno nastrúhaný parmezán a všetko popučíme pučidlom na zemiaky, prípade vidličkou.
Plátky šampiňónov opekáme nasucho v panvici 2 minúty z každej strany. Podlejeme sójovou omáčkou, posypeme sezamom a ihneď ako tekutina v panvici zredukuje, stiahneme z ohňa.
Plátky chleba potrieme z oboch strán maslom a opečieme na grilovacej panvici dozlatista.
Servírujeme natreté na krekroch alebo chlebíku, dozdobíme opečenými hubami.
