Hovädzia roláda
Ingredience
650 g
hovädzieho mäsa
120 g
slaniny Dobrá cena
1
mrkva ZELOVOC
1
petržlen ZELOVOC
1
kyslá uhorka
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
olivový olej Tradičná kvalita
3 až 4
bataty
100 ml
červeného vína
30 ml
smotany na varenie Tradičná kvalita
alebo šľahačkovej smotany Mamičkine dobroty
Postup
Mäso nakrájame na rezne, naklepeme na plátky a z oboch strán osolíme a okoreníme.
Olúpanú zeleninu nakrájame, rovnako aj slaninu.
Každý plátok mäsa naplníme zeleninou a slaninou. Potom zavinieme a zaistíme potravinárskym špagátom alebo ihlicou na špíz.
Závitky posolíme a opečieme na panvici zo všetkých strán. Zvyšnú zeleninu pridáme na panvicu. Podlejeme červeným vínom a dusíme domäkka.
Olúpané bataty nakrájame na kocky, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a dáme piecť na 35 minút do rúry vyhriatej na 180 °C. Keď sú hotové, presypeme ich do misky, osolíme, rozmixujeme na kašu a pridáme smotanu.