Hovädzí hrniec s maslovým kelom a zemiakovou kašou s horčicou
Ingredience
Postup
Hovädzie mäso nakrájame na kocky, zmiešame múku, soľ a korenie a mäso obalíme. Opečieme na oleji a odložíme na bok. Slaninu opražíme dozlatista, pridáme nakrájanú mrkvu, zeler, cibuľu, tymian, bobkový list a miešame 5 minút. Pridáme huby a paradajkový pretlak a dusíme 3 – 4 minúty. Prilejeme červené víno, pridáme vývar a vložíme mäso. Dáme do rúry na 2,5 hodiny. Najemno nakrájaný kel blanšírujeme vo vriacej vode 2 minúty, osviežime pod studenou vodou a necháme odkvapkať. Roztopíme maslo, pridáme kel, soľ, korenie a miešame 2 minúty. Nakrájame a uvaríme zemiaky, scedíme, roztlačíme pučidlom. Trochu zohrejeme smotanu pridáme k zemiakom, osolíme a okoreníme, postupne pridávame kocky masla a nakoniec vmiešame obe horčice.
Sme radi, že vám môžeme prinášať netradičné recepty z rôznych kútov sveta, plné chutí a inšpirácií. Ak hľadáte ďalšie jedinečné pokrmy, ktoré oslovia vaše chuťové poháriky, neváhajte a vyskúšajte aj náš recept na Konfitované bravčové plece. Skvelý zážitok zaručený!
Nutričné hodnoty
(g) 140
(g) 120
(g) 160