Horčicovo-bylinkové mäsové guľky s parmezánom
Ingredience
200 ml
plnotučného mlieka Mamičkine dobroty
rozmarín
tymián
300 g
bieleho chleba bez kôrky nakrájaného na štvrte
1 kg
mletého hovädzieho mäsa
2
vajcia Coop PREMIUM
2 PL
dijonskej horčice
olivový olej Tradičná kvalita
200 g
rukoly
šťava z ½ citróna ZELOVOC
40 g
parmezánu
morská soľ
čierne korenie Dobrá cena
Postup
Mlieko nalejeme do misky a pridáme rozmarín a tymián. Následne pridáme chlieb a necháme ho nasiaknuť.
Do misky dáme hovädzie mäso, vajcia, horčicu, soľ a korenie. Rukami rozdrobíme namočený chlieb na jemnú pastu a pridáme k mäsu.
Všetko spolu premiešame a vytvarujeme rovnako veľké guľôčky. Do rozohriateho oleja na panvici vkladáme guľôčky a rovnomerne ich z každej strany opekáme – celkovo 5 minút.
Servírujeme s rukolovým šalátom a posypané parmezánom.