Halušky z medvedieho cesnaku a špenátu so syrom
Ingredience
100 g
medvedieho cesnaku
100 g
špenátu
250 až 300 g
polohrubej múky Dobrá cena
2
vajcia Coop PREMIUM
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
200 g
syra niva
podľa chuti
smotana na varenie Tradičná kvalita
Postup
V mixéri rozmixujeme umytý špenát a medvedí cesnak s trochou vody. Do zmesi pridáme vajcia a soľ, potom pridávame múku podľa potreby a vymiešame skôr hustejšie cesto na halušky.
Cesto pretlačíme cez sito na halušky do vriacej osolenej vody a halušky varíme asi 5 až 8 minút, potom scedíme a prepláchneme studenou vodou.
Do horúcich halušiek vsypeme nastrúhaný syr niva a doplníme trochou smotany na varenie tak, aby sme získali krémové syrové halušky /prípadne prehrejeme na miernom ohni/. Môžeme dochutiť mletým čiernym korením.