Flank steak s rozmarínovými baby zemiakmi a majonézou z karamelizovanej červenej cibuľky
Ingredience
800 g
flank steaku (hovädzí pupok)
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
olivový olej Tradičná kvalita
1 kg
baby zemiakov
čerstvý rozmarín
čerstvý tymián
20 g
cesnaku ZELOVOC
200 g
majonézy Mamičkine dobroty
250 g
červenej cibule
20 g
balsamica
20 g
kryštálového cukru
Postup
Zemiaky rozkrojíme na polovicu, zmiešame nasekaný rozmarín, tymián a nastrúhaný cesnak, soľ, korenie a olej. Pridáme zemiaky a poriadne premiešame. Vysypeme na plech a pečieme 30 minút na 180 °C.
Cibuľu očistíme a nakrájame na mesiačiky. Orestujeme v hrnci, pridáme cukor, skaramelizujeme. Pridáme soľ, korenie a zalejeme balsamicom. Necháme prevrieť a zredukovať na hustú zmes. Vychladíme a zamiešame do majonézy.
Steak osolíme a okoreníme z každej strany. Rozpálime olej a opekáme z každej strany cca 6 minút. Odložíme z panvice a necháme 1 minútu odpočívať. Nakrájame na tenké pásiky.