FAZUĽOVÝ PRÍVAROK S MRKVOVÝMI FAŠÍRKAMI
Ingredience
380 g
mrkvy ZELOVOC
140 g
ovsených vločiek
60 g
strúhaného syra
1 ČL
sušeného cesnaku
1 ČL
kurkumy
soľ
350 g
zemiakov ZELOVOC
500g
bielej fazule v konzerve Tradičná kvalita
2
bobkové listy Dobrá cena
1 ČL
mletej rasce Dobrá cena
300 g
kyslej smotany Mamičkine dobroty
50 g
smotany na šľahanie Mamičkine dobroty
2 PL
hladkej múky Dobrá cena
2 PL
masla Tradičná kvalita
Postup
Na fašírky zmiešame najemno nastrúhanú mrkvu, ovsené vločky, syr, cesnak, kurkumu a soľ. Necháme chvíľu postáť. Ak má mrkva veľa vody, pridáme vločky tak, aby sa dali tvarovať guľôčky.
Formu na muffiny vymastíme olejom.
Z mrkvovej hmoty vytvarujeme guľôčky a po jednom ich vkladáme do formy. Pečieme v rúre na 180 °C asi 40 minút.
Na prívarok si očistíme zemiaky a nakrájame na kocky. Prepláchneme a dáme variť do osolenej vody s bobkovým listom. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme fazuľu. Kyslú smotanu vymiešame so smotanou na šľahanie a múkou a primiešame k zemiakom. Pridáme rascu a povaríme do zhustnutia. Podľa chuti dosolíme a pridáme maslo.
Podávame s mrkvovými fašírkami.