Drožďová nátierka
Ingredience
1 PL
bravčovej masti Dobrá cena
1
cibuľa ZELOVOC
soľ
čierne mleté korenie Dobrá cena
6
kociek droždia Tradičná kvalita
2
vajcia Mamičkine dobroty
80 ml
pšeničného piva
1 lyžica
na jemno nakrájanej petržlenovej vňate ZELOVOC
chlieb alebo pečivo na podávanie
sezónna zelenina (jarná cibuľka, reďkovka, paradajky) na dozdobenie
Postup
Na panvici rozohrejeme masť, pridáme cibuľu nakrájanú na jemno a osolíme ju, aby pustila šťavu. Zakryjeme a dusíme, kým cibuľa nezmäkne. Okoreníme a pridáme rozdrobené droždie. Neustále miešame a varíme na jemnom ohni 3 - 5 minút, kým zmes nemá kašovitú konzistenciu.
Vajcia rozbijeme do misky, pridáme pivo a rozšľaháme vidličkou. Zmes nalejeme do panvice a pomaly na miernom ohni varíme, kým nemá zmes konzistenciu ako riedka praženica. Panvicu zložíme z ohňa, primiešame petržlenovú vňať a dochutíme podľa potreby soľou a korením.
Nátierku podávame studenú s čerstvým chlebom alebo pečivom.