Uložiť
Porcie 4
Príprava
45 min.
Náročnosť
Cena

DOMÁCE ZEMIAKOVÉ LOKŠE PLNENÉ KAČACOU PEČEŇOU A CIBUĽOVOU MARMELÁDOU

Ingredience

150 g
cibule ZELOVOC
100 g
kačacej masti
500 g
kačacej pečene
soľ
kurací vývar/výpek
250 g
červenej cibule
hnedý cukor
čierne korenie Dobrá cena
2 dcl
červeného vína
2 PL
čučoriedkového džemu
1 ČL
balzamikového octu

Postup

Cibuľu nadrobno nakrájame a osmažíme na 50 g kačacej masti. Pridáme umyté pečienky. 10 -15 minút za občasného miešania podusíme. Pečienky preložíme do hlbšej misky a osolíme. Nasekáme nadrobno a podľa potreby zriedime kačacím vývarom (výpekom alebo prevarenou vodou). Červenú cibuľu nakrájame na tenké mesiačiky a orestujeme na zvyšku masti. Po chvíli pridáme cukor a soľ a počkáme, kým cibuľa pustí šťavu. Následne zmiernime plameň a dusíme asi 20 minút. Keď je cibuľa mäkká, pridáme čierne korenie, balzamiko a džem. Všetko spolu podusíme a podľa potreby ešte dosolíme. Lokše potrieme pečeňou a marmeládou a preložíme do trojuholníka.
Recept → DOMÁCE ZEMIAKOVÉ LOKŠE PLNENÉ KAČACOU PEČEŇOU A CIBUĽOVOU MARMELÁDOU

Ohodnotiť recept

Kategórie